"Jouw innerlijke kracht is de bron waaruit je altijd kunt putten"

Behandelvormen

behandelvormen
Ik werk eclectisch. Dit betekent dat afhankelijk van de aard van uw klacht één van de volgende behandelvormen aangeboden wordt:
» Coaching
» Counseling
» Oplossingsgerichte gespreksvoering

Naast deze behandelvormen maak ik gebruik van de volgende methodieken:

Psychosociale therapie
» NLP (Neurolinguïstisch programmeren)
» Cognitieve therapie
» TA (Transactionele Analyse)
» RET (Rationeel Emotioneel Therapie)

Psychotherapie
» Familieopstelling
» EMDR sessies
» MBFT (is een systeemgerichte aanpak van problematische gezinnen en relaties. Het weer op gang brengen van mentaliseren in het gezin of in de relatie staat centraal. De therapie kan kortdurend zijn. Omdat mentaliseren wanneer het eenmaal weer in proces is gebracht, de gezinsleden en of partner mogelijkheden zien om samen zelf oplossingen te bedenken en ze uit te voeren.)
» ACT (Acceptance and Commitment Therapy, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie)

TCM (Tradional Chinese Medical)
» Su jok (Koreaanse handtherapie, gericht om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen. Het is een veilige en snelle methode om van uw klachten af te komen.)
» Chi Nei Tsang (taoïstische buikmassage en bewerken van de organen)
» Chinflex (Chinese voetmassage)

Overige therapieën
» Auriculo of oor acupunctuur is een effectieve manier om chronische en acute pijn te verlichten. Verder word het ingezet voor ondersteuning bij het afkicken van verslavingen en bij het verbeteren van verschillende gemoedstoestanden.
» Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem (het immuunsysteem) op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal gesproken niet heftig op behoort te reageren.
» Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in op de diep liggende accupunctuurpunten in het oor, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Oorkaarsen kunnen verlichting geven bij diverse klachten aan het hoofd, zoals verkoudheidsklachten, oorklachten en hoofdpijnen.

Massage
» De kruidenstempelmassage is door de reinigende en ontspannende dieptewerking zeer effectief bij vastzittende spieren en spierknopen. Ook als u spanning of stress ervaart, bij moeheid, en bij een opgebrand of lusteloos gevoel geeft de kruidenstempelmassage ontspanning en meer energie.
» Chakra rugmassage (breng je energiesysteem in balans)
» Breuss-massage, die vooral gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven.
» An Shen ( Hoofd, Nek & schoudermassage)
An Shen betekent geestelijke balans, innerlijk evenwicht en duidt op een hoge vorm van bewustzijnsontwikkeling. De massage bestaat uit een combinatie van Chinese acupunctuur en Westerse massagetechnieken, die op een speciale manier worden toegepast. Diepe ontspanning en het verdwijnen van stijve en gespannen spieren zijn het resultaat. An Shen vermindert stress, hoofdpijnen, piekeren, etc.
» Haraniveau: reiniging van de aura & gronding d.m.v. voetmassage.

Om resultaatgericht te werken, maak ik gebruik van intuïtieve werkvormen (MIR) en lichaamswerk (Triggerpoint, Cuppen, Dorntherapie en Fonoforese)

Triggerpoints
Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spier, maar beïnvloeden ook de zenuwbanen en de diverse lichaamsdelen die met deze spier te maken hebben, waardoor er een scala aan andere klachten kan ontstaan. Deze kunnen zich uiten als pijn, zwellingen of stijfheid. Ook tintelingen of gevoelloosheid kunnen het gevolg zijn.
Door middel van massage en druk op deze “triggerpoints” wordt er geprobeerd de pijn te verlichten. Hierdoor treedt een verbetering op in het functioneren van de spieren en lichaamsdelen.

Schröpfen – cuppen – strijkcuppen
De therapie wordt gebruikt om ‘stagnatie’ te verlichten. Vooral om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen. Cupping activeert ook het immuunsysteem, het bevordert de ontzuring en voert afvalstoffen af. Het verbetert de werking van de organen, en zorgt voor een aangename ontspanning.

Dorntherapie
Dorn-therapie bij beenlengte- bekkenscheefstand-, rug- en gewrichtsproblemen.

De Dorn methode vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar hij ontwikkeld is door Dieter Dorn. Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier, worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie geplaatst. De basis van deze methode is het corrigeren van beenlengteverschil.

Lees meer over Dorntherapie →

Fonoforese
Bij toonpunctuur of fonoforese worden stemvorken gebruikt om energieën in het lichaam weer in balans te brengen.

Lees meer over fonoforese →

E-Counseling
E-counseling is een kortdurende hulpverlening via mail. Dit kan alleen na een intake gesprek.

Preventieve gezondheidsbevordering

Bach bloesem remedies
Bach bloesem remedies veranderen negatieve gemoedstoestanden in positieve eigenschappen. Het zijn 38 remedies gemaakt van bloemen en planten. Bach bloesem remedies zijn trillingen. Innemen van Bach bloesem remedies is veilig en kunnen naast medicijnen gebruikt worden. Bach bloesem remedies dienen niet ter vervanging van medische behandeling en het is altijd noodzakelijk om uw arts te raadplegen.

Coaching in ontzuring
Een goede zuur-base is belangrijk voor de huishouding van het lichaam. Door de huidige voedings- en eetgewoonten, de ongezonde levensstijl, maar ook stress wordt het zuur-base-evenwicht van het lichaam verstoord. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose. Verzuring kan klachten veroorzaken zoals haaruitval, acne, zweetvoeten, maag en darmaandoeningen, reuma, jicht, nieraandoeningen, beroerte, huidaandoeningen, een hartinfarct.

Urineanalyse
Om een beeld te krijgen van uw vitaliteit.

EMB Test
Uitgebreide bloedtest en inzicht krijgen in tekorten.

EAV Test
Een medische systeem en regulatie diagnostiek.

Detox massage
Voetmassage. Ondersteunt detox en ontgiften.

Klachten van mijn cliënten worden op een holistische manier bekeken en aangepakt.

Specialisatie

– Spelobservatie & Speltherapie
– Psychodiagnostiek en psychopathologie bij kinderen
– Orthopedagogiek, orthodidactiek en onderwijskunde
– Pesten en therapeutische vormen
– Kinesioloog i.o.
– Mentalisatie Bevorderende Therapie in gezinnen en systemen (MBTF)
– Agression Replacement Trainer (ART)
– Goldstein trainer
– Diverse communicatieve trainingen
– Begeleiden van familieopstellingen
– Mentale Intuïtive Reset Coach
– EMDR Practitioner
– Schrijfdansdocent
– Docent Peuter-Kleuteryoga
– Triggerpoint massage
– Chronisch Pijn Syndroom & Stress coach
– Budgetcoach
– Bach Bloesemtherapie
– Voetreflex therapie
– Guasha therapie
– KinderMIR massage
– Tinnitus
– Oorkaarsen Therapie
– Oosterse filosofie
– Electro acupunctuur volgens dr. Voll (MBA-GmbH) Duitsland
– Leefstijl adviseur