"Jouw innerlijke kracht is de bron waaruit je altijd kunt putten"

EMDR

emdr
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een geprotocolleerde behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: door oogbeweging minder gevoelig worden en opnieuw verwerken.

Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt trauma genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn: de hevige emoties en de levendige beelden van de ervaring. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt, of een beeld dat je ziet, de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

Het doel van EMDR is om herinneringen aan nare gebeurtenissen te ontdoen van hun negatieve emotionele lading. Daardoor verdwijnen ook de klachten die samenhangen met deze herinneringen.

EMDR kan ingezet worden bij het verwerken van kleine nare gebeurtenissen tot en met grote trauma’s en nachtmerries.

EMDR is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die snel en effectief zijn werk doet.

Na de EMDR sessies geef ik vaak EFT mee als nazorg waardoor de energiehuishouding (weer)in balans wordt gebracht.

EFT (Emtional Freedom Techniques)

EFT is een zelfhulpmethode om je te bevrijden van beperkende ongewenste emoties, trauma’s en angsten.
EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest.
Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als verstoring (blokkade) in het meridiaan stelsel en de eindpunten van de meridianen worden dan ook beklopt om de verstoring weer te ontstoren.