"Jouw innerlijke kracht is de bron waaruit je altijd kunt putten"

Therapeut

Ellen Verhaar
Ik ben Ellen Verhaar-Vrede, geboren in Suriname te Paramaribo. Ik ben getrouwd en wij hebben 1 zoon.

Van jongs af aan werd ik geraakt (“ik vond het niet eerlijk”) door wat er op de wereld gebeurde. Ik leerde toen om keuzes te maken. Op 18-jarige leeftijd koos ik ervoor om naar het pedagogisch instituut te gaan, om een opleiding tot onderwijzeres te volgen. Ik wilde toen mensen iets leren.

Later besefte ik dat ik de anderen iets mee wilde geven. Iets dat mijn ouders meegegeven hebben: “Geloof in jezelf”. Het is niet altijd even makkelijk om het te doen, maar als ik het moeilijk heb geeft het mij steun.

Ik heb een multifunctionele werkervaring (van werken met kinderen tot ouderen). Daarvoor heb ik een pedagogische, psychologische, agogische en psychosociale opleiding genoten. Ik vind niets raar, maar ben mij er wel van bewust dat mensen anders kunnen zijn.

In 2012 ben ik begonnen als zelfstandig therapeut. In mijn praktijk werk ik volgens het bio-psychosociaal model en de gezondheidsdriehoek.
Door bijscholing heb ik mijn kennis verder uitgebreid met o.a. Budgetcoaching, EMDR, Familieopstelling, Kinesiologie, Dorn therapie, Triggerpoint, Voetreflex, Guasha, Fonoforese, MIR-Methode, Oorkaarsen en An Shen. De massagevormen die ik in mijn praktijk aanbied zijn om stress- en pijnklachten te reduceren.

Download de folder met informatie over massages hier: FOLDER.(PDF, 420 kB)

Verder heb ik mij extra verdiept in diverse chronische klachten. Voor een gezondheids-check-up adviseer ik een energetische morfologische bloedtest (EMB-test), urineanalyse of een EAV-test.
Verder kan een bepaalde behandeling ondersteund worden met bio-frequenties.

Onder het kopje behandelvormen vindt u van de meeste methodes een kleine beschrijving die ik in mijn praktijk gebruik. Behalve individuele therapie organiseer ik 2 keer per jaar diverse workshops en trainingen. Kijk hiervoor in de agenda. Naast mijn praktijk begeleid ik enkele dagen neurodegeneratieve en chronische zieken.

Lid van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) Vakgroep Psychosociaal Maatschappelijk Werk.
Lid van VCRT (Vereniging Cognitief Revalidatie Therapeuten)
Door de licentie verplicht ik mijzelf om met vaste regelmaat bij te scholen en deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten en/of supervisie.
Geregistreerd bij RBCZ. RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert).
Geregistreerd bij SHO (Stichting Hoger Onderwijs) voor medisch & psychosociaal basiskennis.

NFG reg.nr. : 7310067438
RBCZ licentie. : 809967R
SHO – registratienummer : 115472-109718
SHO – registratienummer : 115457-110794